Veselīgi un gardi – viegla recepte pankūkām ar rīsiem un kāpostiem

Ja ir vēlme ātri pagatavot gardu un veselīgu maltīti, turklāt vēl nestāvēt stundām ilgi pie plīts, tad noteikti jāizmēģina rīsu un kāpostu pankūku recepte.

Pankūkas ar rīsiem un kāpostiem ir budžetam draudzīgs, sātīgs ēdiens, kas pagatavots no pieņemamām un viegli atrodamām sastāvdaļām. Pasniedziet tās ar krējumu, majonēzi vai jebkuru mērci. Izcili būs ar grieķu jogurtu (bez piedevām), kas sajaukts ar svaigi sagrieztiem zaļumiem.

Sastāvdaļas pankūkām

Svaigi kāposti – 300 g

Rīsi – 100 g

Ūdens – 200 g

Vistas olas – 2 gabali

Sīpols – 1 gabals

Kviešu milti – 3 ēdamkarotes

Malti melnie pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

Augu eļļa cepšanai

Pankūku pagatavošanas gaita

Vispirms jāsagatavo rīsus – tos noskalo, pievieno ūdeni, uzvāra un tad turpina vārīt uz lēnas uguns 12-15 minūtes. Ļaujiet rīsiem atdzist.

Svaigos kāpostus nomazgā, noņem sabojātās lapas un sagriež smalkās strēmelītēs. Ja ir vēlme un iespēja, var kāpostu arī sarīvēt uz korejiešu rīves. Tad kāpostiem pievieno sāli un viegli paberzē ar rokām. Sīpolu nomizo un sagriež mazos kubiņos.

Bļodā liek rīsus, kāpostus, sīpolus, olas, maltus melnos piparus, sāli pēc garšas un rūpīgi visas sastāvdaļas samaisa. Pievienojiet miltus un vēlreiz samaisiet.

Pannā uz vidējas uguns sakarsē augu eļļu un apcep pankūkas no abām pusēm līdz iegūsiet zeltaini brūnu garoziņu. Kāpostiem vajadzētu būtu smalki sagrieztiem, lai tie būtu mīkstāki.

Ja pankūkas veido biezākas, tad tās pat drīzāk atgādinās kotletes. Šajā gadījumā pēc vēlmes varat pievienot arī malto gaļu, tad pankūciņas būs daudz sātīgākas. Lai gan arī īsteni gaļēdāji ir sajūsmā ar oriģinālo versiju, kurā nav pievienots neviens grams gaļas.